OFFICIEEL: Jan Bakelants heeft nieuwe ploeg beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
OFFICIEEL: Jan Bakelants heeft nieuwe ploeg beet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het stond al een tijdje vast dat Jan Bakelants in 2019 niet meer voor het Franse AG2R-La Mondiale zou rijden. Onze landgenoot werd vandaag voorgesteld als nieuwe aanwinst van Team Sunweb, waar hij ploegmaat wordt van Tom Dumoulin.

De 32-jarige Bakelants heeft een contract getekend bij Team Sunweb, waar ook onze landgenoot Louis Vervaeke aan de slag is. Bakelants was einde contract bij AG2R-La Mondiale en had al langer aangegeven dat hij de ploeg ging verlaten. 

"Ik ben erg blij dat ik naar Sunweb trek", zegt Bakelants in een eerste reactie. "Sinds de gesprekken die we begin 2018 hadden, was het duidelijk dat Sunweb een ploeg is die via de wetenschap het potentieel van renners wil maximaliseren."

Moeilijk 2018

"Dit wordt een nieuwe uitdaging die ik met mijn beide handen ga grijpen. Zeker na een moeilijk 2018 door mijn valpartij in de Ronde van Lombardije van eind 2017. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van de ploeg. Dit voelt aan als een nieuwe start voor mij", aldus de bio-ingenieur. Bakelants zal vooral uitgespeeld worden in de klimwedstrijden en krijgt een rol als wegkapitein bij Sunweb. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties