Vuelta-winnaar van 2015 kon afgelopen seizoen nooit zijn oude niveau evenaren: "Ik werk heel hard, maar word niet beloond"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Vuelta-winnaar van 2015 kon afgelopen seizoen nooit zijn oude niveau evenaren: "Ik werk heel hard, maar word niet beloond"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

2018 werd zeker niet het jaar van de Italiaanse klimmer Fabio Aru. Met alleen een 6e plek in de Tour of the Alps kon Aru nooit echt overtuigen.

Aru werd in het begin van zijn carrière een grote toekomst voorspeld. Niet verwonderlijk, want de nu 28-jarige renner van UAE Emirates won in 2015 de Ronde van Spanje. Maar sindsdien gaat het met vallen en opstaan voor Aru, die dit seizoen vooral laagtes kende. 

Fysieke ongemakken

Eerder dit jaar gaf Aru al op in de Giro, waar hij nooit een rol van betekenis speelde. In de Vuelta werd hij pas 23e. "Ik ben al heel het seizoen lang niet op mijn niveau", vertelt Aru bij Cyclingnews. "Ik paste voor het WK in Innsbruck. Dat zou ik nooit hebben gedaan moest ik in vorm zijn geweest. Maar je kan niet op 95% van je mogelijkheden rond fietsen, want dan kan je moeilijk resultaten boeken."

"Ik kamp al enkele seizoenen met fysieke kwaaltjes en kan niet een heel jaar top zijn. Frustrerend, maar het is zo. Ik werk heel hard, maar ik krijg er geen beloning voor. Dit hoort nu eenmaal bij topsport. Ik zal hard blijven werken, want de motivatie is er nog steeds."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties