Wat kan Richie Porte nog na einde in mineur bij BMC? "Ik zie steeds meer grijs haar als ik in de spiegel kijk"

Wat kan Richie Porte nog na einde in mineur bij BMC? "Ik zie steeds meer grijs haar als ik in de spiegel kijk"

Richie Porte heeft zijn laatste koers in loondienst van BMC gereden. Met een opgave in China werd het geen afscheid in schoonheid. Porte had moeite om bij het team de verwachtingen waar te maken. Lukt het hem elders wel?

De Ronde van Guangxhi is de laatste koers geworden van Richie Porte bij BMC. "China is in laatste instantie aan mijn programma toegevoegd. Ik heb genoten van mijn drie jaar bij BMC. Het is een fantastische ploeg. Het nu afmaken in China: het is het einde van een hoofdstuk", zegt de Australiër aan Cyclingnews.

Zijn grote ambitie was om in de rood-zwarte kleuren eens te schitteren in de Tour, maar dat zat er nooit in. "Toen ik naar de ploeg kwam, was het doel om te presteren in juni. Om de één of andere reden is het er niet van gekomen. In 2016 had ik pech, maar dat lijk al zolang geleden. De Ronde van Romandië, de Tour Down Under en de Ronde van Zwitserland zijn ook wel mooie wedstrijden om te winnen."

OPTREKKEN AAN CADEL

De grote vraag is: zou het nog kunnen dat Porte toch eens op het podium geraakt in de Ronde van Frankrijk? "Cadel Evans won de Tour op 34-jarige leeftijd. Niets is onmogelijk. Ik kijk ook naar mijn twee goede vrienden Geraint Thomas en Dennis Rohan, die altijd veel pech hadden, tot ze wereldkampioen werden. Ik zie wel steeds meer grijs haar als ik in de spiegel kijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties