De Gendt en Wellens doen nog extra land aan en worden beloond door Monfort

De Gendt en Wellens doen nog extra land aan en worden beloond door Monfort
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste honderden kilometers van de Final Breakaway zijn nu echt wel in zicht. Er heerst dan ook al een ontspannen sfeer. Maxime Monfort trakteerde de twee helden op een etentje, maar niet vooraleer De Gendt en Wellens door Duitsland waren gereden.

De Gendt deed het verhaal van de dag op de Facebookpagina van Lotto-Soudal. "Het was de eerste dag dat we de zon niet zagen. Omdat we een korte afstand moesten afleggen, besloten we onze tijd te nemen. Het parcours was eigenlijk zwaarder dan gedacht, met steilere klimmetjes. We deden een omweg van vierhonderd meter, zodat we Duitsland konden toevoegen aan de lijst van landen waar we deze week door reden."

EERBETOON AAN GREIPEL EN SIEBERG

Dat laatste was vooral als eerbetoon aan hun ploegmaats André Greipel en Marcel Sieberg. Het was een andere teamgenoot die Thomas De Gendt en Tim Wellens een hart onder de riem kwam steken. Monfort nam hen mee naar La Gleize voor een etentje.

Morgen breekt de laatste dag aan van de Final Breakaway. "Nog een laatste rit blijft er over. Tweehonderd kilometer te gaan op een vlak traject. Hopelijk hebben we de wind in de rug. Het hangt af van het aantal keer dat we stoppen, maar we zullen aankomen tussen 16u en 18u in Semmerzake."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties