Fabio Jakobsen is de grote held van Patrick Lefevere: "Fantastisch seizoen zal nog jaren herinnerd worden"

Fabio Jakobsen is de grote held van Patrick Lefevere: "Fantastisch seizoen zal nog jaren herinnerd worden"
Foto: © photonews

Quick-Step heeft zijn eigen zegerecord verbeterd en Fabio Jakobsen is het grootste feestvarken. De Nederlander was diegene die het team zijn felverhoopte 72ste overwinning van het jaar bezorgde. Patrick Lefevere was dan ook in de zevende hemel met de prestatie van Jakobsen.

De sprinter zelf wees in de eerste plaats naar het ploegbelang. "Ik ben kalm gebleven en heb Martinelli, die het geweldig deed, gevolgd. Ik ben heel blij met deze zege, mijn tweede WorldTour-overwinning. Ik wil mijn ploegmaats bedanken voor alles wat ze voor mij gedaan hebben."

ALS EEN FAMILIE

Jakobsen is zich bewust dat het enorm is wat Quick-Step gerealiseerd heeft. "Het is een fantastisch seizoen geweest, eentje dat nog jaren herinnerd zal worden. Iedereen heeft enorm hard gewerkt sinds vorige winter en heeft alles gegeven. De massa's overwinningen bevestigen de geweldige job die we gedaan hebben als één team en één familie."

Het was vooral Patrick Lefevere die als eerste de hoop uitdrukte om het record van de 71 seizoenszeges te verbreken. Hij was dan ook door het dolle heen en loofde Jakobsen voor het bezorgen van de verlossende overwinning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties