Ondanks dat hij moet 'stoppen'... "Ik ga ervan uit dat ik in Brussel bij de Tourstart effectief in de koers zit"

Redactie
| 7 reacties
Ondanks dat hij moet 'stoppen'... "Ik ga ervan uit dat ik in Brussel bij de Tourstart effectief in de koers zit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In januari blaast hij 71 kaarsjes uit, maar van een afscheid wil ploegleider Hilaire Van der Schueren (Wanty-Groupe Gobert) helemaal nog niet weten. Ondanks het feit dat een ploegleider in België niet meer op zijn 70e in de ploegwagen mag zitten.

Op zaterdag 6 juli 2019 vindt Le Grand Départ plaats op de Grote Markt van Brussel. Ondanks dat Hilaire Van der Schueren dan al enkele maanden 71 is, hoopt de ervaren ploegleider er bij te zijn. "Ik ga ervan uit dat ik in Brussel bij de Tourstart effectief in de koers zit", stelt hij in Het Nieuwsblad.

Leeftijdgrens optrekken

"Op voorwaarde dat Wanty-Groupe Gobert uitgenodigd is. Ik denk dat de bond ermee bezig is om de leeftijdsgrens via een algemene regel op te trekken voor iedereen. Allee, geef toe: in Frankrijk mag ik wel nog in de Tour rijden, maar in België zou ik niet meer mogen volgen. Tot we de grens over zijn."

Al is Van der Schueren ook wel op zijn hoede. "De dag dat ik voel dat ik achter het stuur niet meer de juiste reflexen heb, stop ik er onmiddellijk mee", benadrukt hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties