Record gesneuveld! Quick-Step Floors heeft in de Ronde van Guangxi 72e seizoenszege beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Record gesneuveld! Quick-Step Floors heeft in de Ronde van Guangxi 72e seizoenszege beet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft het record van Mapei in het jaar 2000 verbeterd. De jonge Nederlander Fabio Jakobsen sprintte in de derde rit van de Ronde van Guangxi naar de zege en zet zo de teller van zijn ploeg op 72 stuks in 2018.

Quick-Step Floors had nog maar enkele kansen om het record van Mapei in 2000 te breken. Maar in de derde etappe van de Ronde van Guangxi was het dan toch raak. Jakobsen bezorgde zijn team de 72e zege van het seizoen, waardoor het record van Patrick Lefevere met Mapei in 2000 naar de vaantjes is. 

Voor de derde dag op rij werd er in China gesprint, nadat onze landgenoot Nathan Van Hooydonck (BMC) eerder nog voor het voorspel had gezorgd en op luttele kilometers van de streep werd ingelopen. 

In de massasprint stond er deze keer geen maat op neoprof Jakobsen. De jonge Nederlander gaf Duits kampioen Pascal Ackermann, ritwinnaar van gisteren, en die andere Duitser Max Walscheid (Sunweb) het nakijken. Dankij de zege is Jakobsen ook de nieuwe leider in het algemene klassement. Hij neemt de trui over van Dylan Groenewegen, die slechts 4e werd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties