Groot gemis in België: "Een sprinter van wereldniveau"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Groot gemis in België: "Een sprinter van wereldniveau"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In zijn hoogdagen als sprinter was Tom Boonen absolute wereldtop. Na hem gaapte echter het grote gat. Dat ziet ook Michel Wuyts, die ook opmerkt dat we in Grote Rondes nog steeds niets in de pap te brokken hebben.

"Wat mij over het algemeen bezorgd maakt, is dat we gedacht hebben: “We hebben een aantal elementen in België waarmee we een doorbraak kunnen forceren in grote rondes. Na 2018 weten we: "We zijn er nog niet", aldus Wuyts bij Sporza.

"Ik denk niet dat Dylan Teuns ooit een klassement zal kunnen najagen in een grote ronde, het zal blijven bij rittenkoersen van een week. Wellens is ook geen klassementsman voor een grote ronde, Benoot evenmin."

Geen sprinters

"Nog erger vind ik dat we sinds Steels en Boonen geen sprinter van wereldniveau meer kunnen fabriceren. Ieder land heeft een topsprinter. In bepaalde landen staan ze elkaar zelfs weg te drummen om de nummer 1 te zijn."

"In Nederland zijn er Groenewegen en Jakobsen. In Frankrijk staan ze daar met 3 à 4 sprinters te drummen. Wij hebben geen sprinter, terwijl dat decennialang onze sterkte is geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties