Wuyts is duidelijk: "Hij was de beste renner dit seizoen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wuyts is duidelijk: "Hij was de beste renner dit seizoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerseizoen zit er zo goed als op, dus is het tijd voor een terugblik. Ook Michel Wuyts, de wielercommentator van Sporza, blikte terug op het seizoen. Voor hem steekt één renner er serieus bovenuit.

Dat is niemand minder dan Alejandro Valverde, van wie iedereen intussen al wel weet dat hij graag al eens een Leffe Blond drinkt wanneer hij in België is. "Ik zet Valverde dit jaar op 1, ondanks de tegenkanting van mensen die in het verleden blijven hangen. Wat Valverde over het hele jaar heen gepresteerd heeft, is verbluffend", aldus Wuyts bij Sporza.

Hij was het hele jaar goed. "Valverde stond er meteen in het seizoen. Hij won al snel etappes in de Ronde van Valencia en Valverde trekt dat winnen ook door. Toen hij 2e werd in de Waalse Pijl achter Julian Alaphilippe, hoorde ik zeggen dat zijn rijk uit was. Maar hij won ook nog eens 2 etappes in de Vuelta."

Hoger dan Sagan

"En toen de meesten dachten dat hij zich compleet leeggereden had in de Ronde van Spanje, werd hij ook nog eens wereldkampioen. Daarom schat ik Valverde dit jaar hoger in dan Sagan, die het grootste deel van zijn najaar gemist heeft. Sagan is zwaar gevallen in de Tour. En omdat hij koste wat kost die 6e groene trui wou, heeft hij de Tour als een wrak beëindigd. Dat kostte Sagan een aantal zeges in het najaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties