Jasper Stuyven sprint naar podium, maar is in vijfde rit Ronde van Guangxi niet opgewassen tegen Europese kampioen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jasper Stuyven sprint naar podium, maar is in vijfde rit Ronde van Guangxi niet opgewassen tegen Europese kampioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Italiaan Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) heeft de vijfde rit op zijn naam geschreven. De ex-renner van Quick-Step Floors bleef Duits kampioen Pascal Ackermann en onze landgenoot Jasper Stuyven voor.

De voorlaatste rit was meteen ook de langste etappe voor de renners in de Ronde van Guangxi. Vier vluchters kregen ongeveer vijf minuten van het peloton, daarbij enkele mooie namen. Nummer 2 van Parijs-Roubaix Silvan Dillier en ex-wereldkampioen tijdrijden Tony Martin kregen het gezelschap van Pascal Eenkhoorn en Ryan Mullen. 

Maar op het laatste klimmetje van de dag was het verhaal van de vier vluchters over. Grivko probeerde het nog met een ultieme poging, maar het werd een massasprint in de straten van Giulin. 

Trentin zegeviert

Ackermann deed een gooi naar een nieuwe ritzege, maar het was Europees kampioen Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) die het zegegebaar mocht maken. Ackermann werd tweede voor Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Met Lawrence Naesen (5e) en Jenthe Biermans (10e) eindigden er nog twee Belgen in de top 10. Gianni Moscon (Sky) begint zondag als leider aan de slotrit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties