Mathieu van der Poel heeft genoeg aan één versnelling

Mathieu van der Poel heeft genoeg aan één versnelling

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Overal is Mathieu van der Poel de favoriet en dat was in de Superprestigecross in Boom nog meer het geval door de afwezigheid van Wout van Aert. De Schorre was de speeltuin van van der Poel, die de wedstrijd mooi controleerde.

Het was afwachten wanneer Mathieu van der Poel zijn versnelling zou plaatsen. In de vierde ronde deelde de Nederlander in een kopgroep van zeven een eerste prik uit. Het was meteen genoeg om het verschil te maken. Achter de Europese kampioen weerden Aerts, Vermeersch en Hermans zich in de achtervolging.

SWEECK VERLIEST ZADEL

Sensatie was er nog verderop. Sweeck verloor plots zijn zadel! Er zat voor hem niets anders op dan nog even zonder zadel verder te rijden. Helemaal voorin breidde van der Poel zijn voorsprong geleidelijk aan uit naar vijftien à twintig seconden. Zo had de leider in de wedstrijd best wel wat speelruimte in de laatste ronde.

De achtervolgers konden op die manier in het slot nog redelijk dichtbij komen. Vermeersch werd nog overvleugeld door Aerts in de strijd om de tweede plaats. De leider in de Wereldbeker werd tweede op vier seconden van van der Poel. Vermeersch eindigde acht seconden na de winnaar op de derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties