Quick-Step Floors scherpt absolute zegerecord aan in Guangxi, eindzege is voor Gianni Moscon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Quick-Step Floors scherpt absolute zegerecord aan in Guangxi, eindzege is voor Gianni Moscon
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft in de slotrit van de Ronde van Guangxi nu ook een 73e seizoenszege veroverd. De jonge Fabio Jakobsen was de uitblinker van dienst en won een tweede rit in de Chinese rittenkoers. De eindzege is voor Gianni Moscon.

De laatste rit in de Ronde van Guangxi was bovendien ook de laatste kans voor de renners om punten voor de WorldTour te sprokkelen voor ze konden genieten van een welverdiende vakantie. Met Nathan Van Hooydonck (BMC) en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) hadden twee landgenoten er samen met vier andere renners zin in. 

Maar op 5 kilometer van de streep kwam alles opnieuw samen en werd er opnieuw gesprint in de Chinese WorldTour-koers. In de massasprint pakte Jakobsen zijn tweede ritzege. Hij bleef de Duitse ploegmaats Ackermann en Selig van BORA-hansgrohe voor en bezorgde Quick-Step Floors finaal de 73e zege van 2018. 

Wouters 9e

Met Enzo Wouters (Lotto Soudal) eindigde er één landgenoot in de top tien. Wouters werd negende. De eindzege is voor de Italiaan Gianni Moscon van Team Sky. Hij kwam in de slotrit nooit meer in de problemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties