Analyse Kleine verschil tussen Wout en Mathieu geeft de burger moed, maar wat als het beste nog moet komen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 27 reacties
Kleine verschil tussen Wout en Mathieu geeft de burger moed, maar wat als het beste nog moet komen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw een dubbel voor Mathieu van der Poel afgelopen weekend. Zowel in de Superprestige van Boom als in de Wereldbeker van Bern stond er geen maat op de Nederlander. Moeten we ons toch wat zorgen beginnen maken over de spanning?

Dat we in de Superprestige van Boom een saaie cross zouden krijgen, was op voorhand te voorspellen. Wout Van Aert, de enige die van der Poel iets of wat het vuur aan de schenen kan leggen, vond de verplaatsing Boom-Bern maar niks en richt zich bovendien dit seizoen alleen op het Wereldbekerklassement. En dus liet hij Boom links liggen.

Het werd aan de Schorre in Boom dan ook een logische overwinning voor de Nederlander. Een dag later speelde Van Aert op de verrassing door van bij de start weg te flitsen, maar één klein schakelprobleempje was genoeg voor van der Poel om afstand te nemen en naar de overwinning te rijden. En dan zeggen dat de Nederlander nog niet de benen van vorig jaar heeft. 

Controle bij van der Poel

We hielden er zondag een dubbel gevoel aan over. Enerzijds kon Van Aert zijn grote rivaal constant in het vizier houden en kon hij de schade beperken, wat de burger moed geeft voor de volgende weken. Een saai seizoen zoals vorig jaar, waarin Van Aert 90% van de tijd moet opboksen tegen de Nederlander, is overbodig en zelfs nefast voor het veldrijden.

Anderzijds was het dan weer duidelijk dat de Europese kampioen altijd de controle over de wedstrijd had. Kwam Van Aert tot op pakweg 8 seconden, dan gaf de zoon van Adrie er opnieuw enkele snokken aan. En zoals van der Poel erna liet weten: "Ik heb nog niet het gevoel van vorig jaar." 

Hopen op regen en slijk

We kunnen alleen maar hopen dat de regen en de slijkcrossen er snel aankomen. Een voordeel voor Van Aert, die daar meer zijn macht en kracht kan uitspelen en het minder van technische parcoursen moet hebben. 

En dat de wereldkampioen voor zijn zelfvertrouwen van der Poel in een rechtstreeks duel eens kan kloppen. Want toegegeven, met enkel een zege in Ardooie mag en kan Van Aert nog niet tevreden zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties