Pas aangesteld bij Lotto Soudal, maar ook gepolst als bondscoach: "Het had een win-winsituatie kunnen zijn, maar dan kwam Lotto op de proppen"

Redactie
| 2 reacties
Pas aangesteld bij Lotto Soudal, maar ook gepolst als bondscoach: "Het had een win-winsituatie kunnen zijn, maar dan kwam Lotto op de proppen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Over een nieuwe bondscoach is voorlopig nog geen nieuws te melden, maar één ding is zeker: John Lelangue wordt het niet. De kersverse teammanager van Lotto Soudal had wel een aanbod op zak van Belgian Cycling.

De man die op 15 november aan de slag gaat bij Lotto Soudal kon dus ook bondscoach worden. "Ik was geen officiële kandidaat, laat het me zo stellen", klinkt het. "Maar Tom Van Damme (bondsvoorzitter, red.) en ik kennen elkaar al van in mijn periode bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Ik was er commercieel manager, Tom werkte toen voor het communicatie- en marketingbureau Dialogic."

"Hij polste me, omdat hij wist dat de interesse voor die functie altijd wel bij me sluimerde. Het had een win-winsituatie kunnen zijn. Maar net dan kwam Lotto-Soudal concreet op de proppen. Dus... voilà", zegt Lelangue in HLN.

Geen spijt

Spijt heeft de voormalige teammanager van BMC en Phonak zeker niet. "Spijt dat ik er niet ben op ingegaan? Neen. Als ik heel eerlijk ben, geef ik toe dat ik niet meteen terug wil naar het puur sportieve. Ik heb genoeg achter het stuur van de volgwagen gezeten", besluit Lelangue. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties