Voormalig luitenant van Alberto Contador neemt nu ook zelf afscheid van het wielrennen

Voormalig luitenant van Alberto Contador neemt nu ook zelf afscheid van het wielrennen

Door twee keer top tien te rijden in de Giro en onder meer Alberto Contador bij te staan in de bergen had Robert Kiserlovski toch een zekere waarde binnen het wielrennen. De Kroaat heeft nu echter besloten om een punt te zetten achter zijn carrière.

Kiserlovski kwam eigenlijk uit de cross. Zowel in het veldrijden als in het wegwielrennen werd hij nationaal kampioen van zijn land. Vanaf 2010 ontpopte de klimmer zich tot ronderenner en vooral in de Ronde van Italië deed hij het goed. Drie keer kaapte hij er een top 15-stek weg, tweemaal eindigde hij tiende.

Dat was dan bij teams als Liquigas, RadioShack en Trek. Nadien trok hij naar Tinkoff met als voornaamste opdracht Alberto Contador te ondersteunen in het gebergte. De laatste twee jaren van zijn loopbaan reed Kiserlovski voor Katusha.

EINDE IN MINEUR

Zijn wielerloopbaan eindigde echter in mineur. In de Ronde van Frankrijk kwam hij zwaar ten val met een sleutelbeenbreuk als gevolg. Nadien kwam de renner nog in drie koersen aan de start: Milaan-Turijn, Gran Piemonte en de Ronde van Lombardije. In geen enkele van die wedstrijden haalde Kiserlovski de finish.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties