Museeuw over het absurde idee van generatiegenoot Tafi: "Niet verstandig en onverantwoord"

Redactie
| 11 reacties
Museeuw over het absurde idee van generatiegenoot Tafi: "Niet verstandig en onverantwoord"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Andrea Tafi droomt ervan om volgend seizoen nog eens deel te nemen aan Parijs-Roubaix. De ex-winnaar vertelde dat Johan Museeuw dat ook nog zou kunnen, maar de 'Leeuw van Vlaanderen' stelt iedereen gerust: hij zal niet deelnemen aan de Helleklassieker.

52 jaar is hij intussen, maar Tafi heeft de droom om Parijs-Roubaix nog eens te rijden. "Museeuw zou het ook nog kunnen", vertelde Tafi recent. "Ik zou nooit overwegen om er zelfs maar aan te dénken", zegt Museeuw in HLN. "Laat staan dat ik het zou doen. Ja, ik fiets graag en veel. Net als Andrea, die twintig kilo vermagerd is en zijn competitiegewicht van weleer benadert."

"Ik ken zijn niveau, we fietsen wel vaker samen. Maar er is nog een hemelsbreed verschil tussen Gran Fondo's rijden met cyclosportieven en een Helletocht van 260 kilometer tegen tien à twintig jaar jongere, ambitieuze en afgetrainde renners. We hebben onze generatie gehad. Een grote, daar blijf ik bij. Maar in de huidige horen we niet meer thuis."

'Niet verstandig'

Museeuw vindt het vooral geen slimme keuze van Tafi. "Met alle respect voor de mens, de atleet en de kampioen Tafi en los van het feit dat zijn gedurfde experiment - zien hoe het lichaam van een 53-jarige reageert op zware koersinspanningen - me extreem boeit: ik vind het niet verstandig."

"Een team vinden dat hem verkiest boven een jongere renner, wordt sowieso moeilijk. Er is ook de voorbereiding. En, last but not least: de risico's die er onvermijdelijk mee gepaard gaan. Andrea kan over kasseien rijden, daar ben ik van overtuigd. Maar zichzelf op de stenen in het kluwen storten van dit peloton? Onverantwoord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties