"Wout Van Aert vanaf 1 maart 2019 bij nieuwe werkgever"

Redactie
| 18 reacties
"Wout Van Aert vanaf 1 maart 2019 bij nieuwe werkgever"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pas in september 2019 zal er na een lange procedure een uitspraak zijn in het dossier Wout Van Aert na zijn contractbreuk bij Sniper Cycling. Raadsman Walter Van Steenbruggen en manager Jef Van den Bosch maken zich absoluut geen zorgen.

Er is in de arbeidsrechtbank van Mechelen een termijn van 9 maanden vastgelegd. Pas een maand later is er een uitspraak voorzien. Van Aert weet dus pas ten vroegste in september 2019 of hij al dan niet een schadevergoeding moet betalen. Al maakt zijn entourage zich dus geen zorgen over zijn wegploeg voor volgend seizoen. 

Goedkeuring UCI

"In principe heb je voor een transfer een akkoord nodig van drie partijen: de oude ploeg, de nieuwe ploeg en de renner", vertelt Jef Van den Bosch in HLN. "Die eerste partij vervalt, bij gebrek aan contract. Wout hééft op dit moment geen team. Hij is een vrije renner."

"En dus per definitie transferabel", zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. "Uiteraard moet de Internationale Wielrenunie (UCI) daarin worden gekend. We zijn er volop mee bezig. De UCI vroeg een bewijsstuk van de 'dringende reden' die tot de eenzijdige contractbreuk met Sniper Cycling heeft geleid. Dat hebben we hen bezorgd. In december verwachten we een positief signaal."

1 maart 2019

Dan zou er dus ook meer duidelijkheid komen over de nieuwe werkgever van de wereldkampioen veldrijden. "Bedoeling is om Wout vanaf 1 maart 2019 onder contract te krijgen", klinkt het, met natuurlijk het openingsweekend van het Vlaamse voorjaar op de agenda.

"Jumbo zou uiteraard de meest logische piste zijn. Met het Nederlandse WorldTour-team gaan we eerst aan tafel. Dat lijkt me niet meer dan fair. Voor alle duidelijkheid: er is nog niets getekend. Ook niet voor 2020. Los van de intentieverklaring van Wout, moet alles nog worden gefinaliseerd", besluit Van den Bosch. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties