Belgisch kampioen nu ook Flandrien 2018, ook Evenepoel en van der Poel aan het feest

Belgisch kampioen nu ook Flandrien 2018, ook Evenepoel en van der Poel aan het feest
Foto: © photonews

Het casino Kursaal van Oostende was vanavond the place to be. Daar vond het Gala van de Flandrien plaats, met als hoogtepunt uiteraard de uitreiking van de prijs voor Flandrien 2018. De prestigieuze trofee ging naar Yves Lampaert.

Eerst vielen de jonge talenten in de prijzen. Siebe Deweirdt was de beste nieuweling. Remco Evenepoel werd de Flandrien van de junioren, Stan Dewulf bij de beloften. Er was een aparte trofee voor het veldrijden bij de mannen. Mathieu van der Poel hield Wout van Aert en Toon Aerts van de titel 'Flandrien van het veld'.

PUBLIEK BELOONT DE GENDT

Nadien kwamen de vrouwen aan de beurt. Laureate in die categorie was de wereldkampioene in het veld, Sanne Cant. Na de Flandrienne was het tijd voor de kilometervreter, zeg maar de hardste werker. De enige prijs die uitgereikt werd door het publiek en dat koos resoluut voor Thomas De Gendt.

Restte er hierna natuurlijk nog de onthulling van de Flandrien 2018 en dat is niemand minder dan Yves Lampaert. Hij won dit jaar Dwars door Vlaanderen, kroonde zich tot Belgisch kampioen en bezorgde Quick-Step ook het goud op het WK ploegentijdrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties