Wielrennen

Coach over programma Remco Evenepoel: "Resultaten in de eerste maanden zijn van secundair belang"

Coach over programma Remco Evenepoel: "Resultaten in de eerste maanden zijn van secundair belang"

Remco Evenepoel gaat vanaf 2019 bij de profs aan de slag. Het jonge supertalent krijgt een koersprogramma van 55 dagen, maar Quick.Step-coach Koen Pelgrim benadrukt dat resultaten niet van primair belang zijn.

Via de Ronde van San Juan en de Ronde van de Algarve maakt Evenepoel zijn intrede bij de profs. Daarna volgt ook nog onder meer de Ronde van Catalonië. "We hebben hem een programma gegeven dat hem ligt, waarin hij uitdagingen ziet, waarin hij zijn ei kwijt kan, maar dat tegelijk ook niet te zwaar is", aldus de Nederlandse coach Koen Pelgrim bij Sporza

"We hebben een voorlopig programma opgesteld waarin wat tijdritten zitten en waarin wat bergop gereden wordt. Dat zijn de elementen waarin hij het best tot zijn recht komt en waarin hij de komende jaren verder wil ontwikkelen", klinkt het. "We proberen een programma te smeden dat voldoende rust geeft tussen de koersdagen."

In Catalonië kan hij al eens kijken waar hij staat tegenover de echte toppers - Koen PelgrimDeel deze quote:

Eind maart volgt met de Ronde van Catalonië een eerste echte uitdaging voor de juniorenwereldkampioen. "We willen hem even laten proeven van het niveau van zo'n koers", gaat Pelgrim verder. "Hij rijdt er niet om te presteren, maar om eens een ander type wedstrijd te rijden. En hij kan eens kijken waar hij staat tegenover de echte toppers, want die koers is meestal een soort ijkpunt waar ronderenners zich al eens meten."

"Het is niet de bedoeling dat Remco zich er al meet met die mannen, maar hij kan al eens ruiken aan hun niveau", zegt de coach. "Presteren hoeft niet. We zien waar hij uitkomt. We zullen er geen stempel op plakken. Hij mag presteren natuurlijk, maar het idee is om hem stap per stap beter te laten worden. De resultaten in de eerste maanden zijn dan van secundair belang", besluit Pelgrim. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.