De kogel is door de kerk! Belgian Cycling heeft nieuwe bondscoach beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
De kogel is door de kerk! Belgian Cycling heeft nieuwe bondscoach beet

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische wielerbond heeft enkele weken na het afscheid van Kevin De Weert dan toch een opvolger aangesteld. Het is niet Axel Merckx of Peter Van Petegem geworden, maar wel Rik Verbrugghe.

Rik Verbrugghe wordt vanaf 1 december de nieuwe bondscoach van de Belgische eliteploeg. Dat heeft Belgian Cycling vandaag laten weten. "Rik Verbrugghe gaat vanaf 1 december 2018 aan de slag als bondscoach bij Belgian Cycling", laat de Belgische wielerbond weten.

Vanthourenhout als assistent

"Hij neemt de heren elite en de beloftencategorie voor zijn rekening. Veldritcoach Sven Vanthourenhout staat hem bij als assistent bij de U23", klinkt het nog. Verbrugghe is natuurlijk geen onbekende in de Belgische wielerwereld. Als renner won hij ritten in de Giro en de Tour én de Waalse Pijl. 

Na zijn carrière werd hij ploegleider bij Quick-Step en BMC, waarna hij aan de slag ging als sportief manager bij Bahrain Merida. Maar Verbrugghe zal nu Kevin De Weert, die bijna 2 jaar bondscoach was, dus opvolgen. Eerder werden de namen van Axel Merckx en Peter Van Petegem als bondscoach genoemd. Extra weetje: Verbrugghe is de schoonbroer van ... Greg Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties