Wielrennen

Evenepoel kijkt uit naar debuutjaar: "Benieuwd hoe snel de profs bergop rijden"

Evenepoel kijkt uit naar debuutjaar: "Benieuwd hoe snel de profs bergop rijden"

Remco Evenepoel won gisteren de Flandrien voor beste junior en slaat zoals bekend de beloftecategorie over. Hij kijkt reikhalzend uit naar zijn eerste seizoen bij de profs.

"De titel van Beste Junior: het is zowat het afsluiten van mijn kindertijd. Toen ik aan mijn eerste volledige seizoen als coureur begon, had ik niet verwacht dat Oostende al de apotheose zou zijn van mijn loopbaan als jeugdrenner. Het is allemaal veel sneller gegaan dan verwacht.", aldus Evenepoel in Het Nieuwsblad.

"Ik begin te beseffen dat de speelse jaren voorbij zijn. Ik stap nu een andere wereld binnen. Het echte rennersleven begint. Ergens ben ik blij dat ik opnieuw vanaf nul kan starten. Ik ben heel benieuwd om te voelen hoe het is bij de grote jongens, om zelf vast te stellen hoe hard ze bergop wel rijden.”

Aftellen

Hij is al opnieuw aan het trainen. “Ik ben geen jongen die kan stilzitten. Anderhalve week lang heb ik niet veel gedaan. Ondertussen fiets ik een drie-, viertal uurtjes. Fietsen, niet trainen. Ik kijk uit naar mijn allereerste koers bij de profs, de Ronde van San Juan in Argentinië. Het is als aftellen naar de eerste schooldag. Maar eigenlijk doe ik dat ook naar de eerste ploegstage, waar ik dan echt deel uitmaak van The Wolfpack. ”

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws