Wielrennen

Evenepoel wint beloftencategorie: "Volgend jaar? Bij de genomineerden voor de Flandrien"

Evenepoel wint beloftencategorie: "Volgend jaar? Bij de genomineerden voor de Flandrien"

Het stond in de sterren geschreven dat Remco Evenepoel met de prijs zou gaan lopen in de juniorencategorie. Het toptalent wordt volgend jaar al prof en blies iedereen weg dit seizoen.

Hij had er al vroeg zijn zinnen op gezet. "Vraag het mijn vader maar: dit stond bij mijn doelstellingen die ik voor 2018 bij het begin van het seizoen op papier zette. Op Parijs-Roubaix na - dubbel lek op Carrefour de l'Arbre toen ik in de kopgroep zat - haalde ik al mijn targets één voor één binnen", aldus Evenepoel in Het Nieuwsblad.

Vorig jaar greep hij naast de trofee. "Vorig jaar dacht ik al kans te maken, maar toen won Loran Cassaert. Op het eerste gezicht verwonderde me dat omdat ik van de zeven zeges toch vijf internationale overwinningen had behaald. Maar toen ik het jaar van Loran bekeek, was het terecht. Hij was regelmatiger en uiteindelijk was ik nog maar enkele maanden aan het koersen.”

Trofee voor iedereen

Det titel betekent enorm veel voor hem. “Heel veel. Voor deze titel doe je het toch als Belgische junior. Het is ook een trofee die van iedereen is die me mee heeft geholpen om zo'n seizoen te maken. Van mijn ouders, tot mijn trainer, iedereen. Het toont ook dat je respect bij iedereen hebt afgedwongen."

Hij kijkt al uit naar het volgende gala. "Ik hoop dat ik volgend jaar bij de genomineerden hoor voor de Flandrien. Ik weet dus wat je daarvoor moet doen. Ik wil een goed seizoen maken. Dan komt dat misschien wel. Wie weet.”

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws