Wielrennen

Geraint Thomas reageert laconiek op voorstel om Tour aantrekkelijker te maken: "Moeten we anders ook wollen truien dragen?"

Geraint Thomas reageert laconiek op voorstel om Tour aantrekkelijker te maken: "Moeten we anders ook wollen truien dragen?"

Tourdirecteur Christian Prudhomme wil de koers - en vooral dan de Tour - spannender maken door vermogensmeters af te schaffen. "Ik denk niet dat het de wedstrijden zal beïnvloeden", aldus Geraint Thomas.

Voor de meest recente winnaar van de Tour maakt het dus niet zoveel uit of vermogensmeters al dan niet afgeschaft worden. "We hebben niet 6 van de 7 laatste Tours gewonnen door powermeters", aldus Thomas in gesprek met Cycling Weekly. "Zullen we ineens ook wollen truien dragen?", zegt hij ironisch. 

"Ik heb het gevoel dat de sport moet blijven evolueren, net als in de Formule 1. De ploeg doet dat constant. Maar het lijkt erop dat sommige mensen dat willen tegenhouden", vervolgt de Sky-renner. 

"De twee ritten die ik in de Tour gewonnen heb, waren genieten. Maar als ik ze niet gewonnen had - of als Dumoulin ze gewonnen had - vonden anderen het misschien wel geweldig. Als een renner van Sky wint, is het ineens een 'sh*it-dag'. Saai", besluit Thomas. 

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws