Nieuw topsportkoppel in ons land: Victor Campenaerts pronkt op gala van Flandrien met Belgische topzwemster

Redactie
| 1 reacties
Nieuw topsportkoppel in ons land: Victor Campenaerts pronkt op gala van Flandrien met Belgische topzwemster
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts zag zijn goede maatje Yves Lampaert de hoofdprijs wegkapen op het Gala van de Flandrien. De bronzen medaille van het WK tijdrijden in Innsbruck pronkte wel met zijn nieuwe vriendin.

Zijn nieuwe vriendin is overigens ook geen onbekende in de Belgische sport- en zwemwereld. De Europese kampioen tijdrijden pronkte aan de zijde van niemand minder dan Fanny Lecluyse. De vonk sloeg in augustus over op ... het EK in het Schotse Glasgow. 

"Ik heb vroeger nog gezwommen en ik heb altijd een zwak gehad voor Fanny", vertelt Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Blijkbaar kende ze mij niet, toen ik nog zwom. Dat veranderde toen ik in augustus in Glasgow Europese kampioen tijdrijden werd."

'Moeilijk om Fanny te volgen in het zwemmen'

"Haar laatste zwemwedstrijd in Glasgow was op dezelfde dag en net zoals op de Olympische Spelen verbroederen de atleten van verschillende sporten dan met elkaar. De vonk sloeg die avond meteen over en sindsdien vormen we een koppel."

Lecluyse kroonde zich in 2015 nog tot Europees kampioene op de schoolslag. Maar haar volgen is toch moeilijk. "Fanny zwemt elke dag. Tijdens het tussenseizoen in deze periode ga ik ook soms mee. Gisteren vroeg ik nog of ze eens voor mij uit wou zwemen en ik had het toch lastig om haar te kunnen volgen", aldus de renner van Lotto Soudal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties