Wielrennen

Greg Van Avermaet juicht aanstelling van schoonbroer als bondscoach toe

Greg Van Avermaet juicht aanstelling van schoonbroer als bondscoach toe

Greg Van Avermaet krijgt weldra zijn schoonbroer Rik Verbrugghe als bondscoach bij de nationale ploeg. Verbrugghe is namelijk samen met Claudia Van Avermaet. De toekomstige kopman van CCC juicht de keuze van Verbrugghe als bondscoach toe.

Onder de vleugels van Kevin De Weert pakte Van Avermaet goud in Rio. Maar nu wordt zijn schoonbroer dus bondscoach. "Ik vind dat de wielerbond een goede keuze gemaakt heeft", reageert Van Avermaet in HLN. "Rik heeft ervaring als ploegleider, is nog vrij jong en is perfect tweetalig, wat voor een Belgische bondscoach een rol speelt. Hij is het ook gewoon om met de beloften te werken."

Verbrugghe werd na zijn profcarrière ploegleider bij Quick-Step, BMC en IAM Cycling. "Hij heeft de Zwitserse IAM-ploeg uit het niets opgebouwd. Hij heeft ervaring met nieuwe projecten."

Al zullen ook de beloften een groot deel van zijn tijd inpalmen. Al krijgt hij daarvoor ook de steun van Sven Vanthourenhout. "Als prof zijn er maar twee wedstrijden die ertoe doen: het WK tijdrijden en het WK op de weg. Bij de beloften is er meer werk. Daar is ook veel potentieel", besluit Van Avermaet. 

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws