Wielrennen

José De Cauwer over aanstelling van Rik Verbrugghe als bondscoach: "Misschien is het eerder een nadeel voor Greg"

José De Cauwer over aanstelling van Rik Verbrugghe als bondscoach: "Misschien is het eerder een nadeel voor Greg"

Rik Verbrugghe wordt vanaf 1 december de nieuwe bondscoach van de Belgische mannen en U23. Volgens José De Cauwer is dat een uitstekende keuze van de Belgische wielerbond.

Eerder was Verbrugghe als ploegleider al aan de slag bij Quick-Step en BMC. "Rik is ervaren, is tweetalig - toch wel belangrijk - kent het peloton en is van nature vrij rustig", opent De Cauwer bij Sporza. "Hij is misschien wel de juiste man op de juiste plaats. Hij woont ook in België en dat is toch wel iets anders dan bijvoorbeeld Axel Merckx, die dat dan vanuit Canada had moeten regelen."

"Rik lijkt me dus wel een juiste keuze. Hij volgt het profwielrennen ook van dichtbij, hoewel ik vernomen heb dat de beloftecategorie misschien wel de belangrijkste wordt van allemaal. Dat lijkt me ook logisch, want met profs kun je minder intensief bezig zijn", vervolgt De Cauwer. 

Van Avermaet

Verbrugghe is samen met Claudia Van Avermaet, de zus van olympisch kampioen Greg. "Dat zal zeker niet spelen", weet de ex-bondscoach. "Misschien is het eerder een nadeel voor Greg. Als coach vind ik het extra moeilijk om familie te selecteren. Daar zal Rik dubbel voor opletten. Hij zou Greg nooit selecteren mocht hij niet goed genoeg zijn."

"Wanneer het eerste jaar dan geslaagd zal zijn? Het is niet omdat je één medaille haalt, die uit de lucht kan vallen, dat je dan van een geslaagd seizoen kunt spreken. Ze moeten vooral hele sterke breedtewerking opbouwen, waar ze dan resultaten mee halen. Ik denk dat we niet nu al over een medaille moeten praten. Nieuwe en goeie jonge renners zouden het grooste succes zijn", besluit De Cauwer. 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws