Kersvers bondscoach Rik Verbrugghe zal twee jobs combineren: "We willen hem die kans niet ontzeggen"

Redactie
| 1 reacties
Kersvers bondscoach Rik Verbrugghe zal twee jobs combineren: "We willen hem die kans niet ontzeggen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische wielerbond heeft voor Rik Verbrugghe gekozen als opvolger van Kevin De Weert, die performance manager wordt bij Lotto Soudal. Maar de schoonbroer van Greg Van Avermaet zal de functie als bondscoach combineren met zijn job bij Bahrain Merida.

Het wordt dus een deeltijdse job voor Rik Verbrugghe, die naast bondscoach ook nog steeds sportdirecteur blijft bij Bahrain Merida, waar volgend seizoen onze landgenoot Dylan Teuns rijdt. Nochtans ontkende Verbrugghe begin deze week nog dat hij een job als bondscoach bij Belgian Cycling ambieerde. 

Uiteindelijk kreeg de ex-ploegleider van Quick-Step en BMC de voorkeur op onder meer Axel Merckx en Peter Van Petegem. Maar het wordt dus een combinatie met zijn job bij Bahrain Merida. "Voor ons is dat geen probleem", aldus teammanager Brent Copeland in HLN.

'Goede planning'

"Zo lang er geen belangenconflict is, kan Rik beide jobs combineren. We begrijpen hoe belangrijk de job van bondscoach is in België. We willen hem die kans niet ontzeggen. Het komt er voor ons en voor hem gewoon op aan om een goede planning te maken", weet Copeland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties