Wielrennen

Kopman van Astana wikt en weegt: voor etappes gaan of mikken op klassement in grote ronden?

Kopman van Astana wikt en weegt: voor etappes gaan of mikken op klassement in grote ronden?

Indien je niet één van de allergrootste namen in je rangen hebt, is het voor een wielerploeg geen evidentie om succes te boeken in de grote ronden. Astana-kopman Jakob Fuglsang vraagt zich af wat de juiste aan pak is.

De Deen is toch nog altijd eerder een subtopper bergop. Hij reed wel een sterk 2018 en leefde dus met grote verwachtingen toe naar de Ronde van Frankrijk, maar geraakte daar niet verder dan een teleurstellende twaalfde plek. Het is dus de moeite waard om zich af te vragen hoe het volgend jaar aan te pakken.

"Ik wil eerst zien waar het team aan denkt", vertelt Fuglsang aan TV2 Sport. "Als ik naast de grote rondes kijk, zou ik vol voor het klassement gaan in de kleinere rondes. Ik ben me er goed van bewust dat het niet gemakkelijk zal zijn om een goed klassement te rijden in een grote ronde."

Ik denk nog steeds dat ik ingezet kan worden voor het klassement - Jakob FuglsangDeel deze quote:

Toch is de renner niet van plan om het vooraf al over een compleet andere boeg te gooien. "Ik denk nog steeds dat ik ingezet kan worden voor het klassement. De lat ligt hoog, maar ik ben al zevende geworden en ik zal proberen om nog hoger na te streven. Ik heb ook de Dauphiné gewonnen en ben goed geweest in Zwitserland."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.