Wielrennen

Nieuwe Flandrien kijkt al uit naar 2019: "Ik kom in principe op gelijke hoogte met 'Stybi' en 'Phil'"

Nieuwe Flandrien kijkt al uit naar 2019: "Ik kom in principe op gelijke hoogte met 'Stybi' en 'Phil'"

Een dag nadat hij verkozen werd tot Flandrien van het jaar, was het alweer tijd om de trainen voor Yves Lampaert. Woensdagochtend stond er een pistemeeting gepland met zijn team.

En die ging meteen goed. "Het was pittig, maar ik ben content", aldus Lampaert. "De opbouw naar volgend seizoen kan beginnen. Ik heb ook superveel goesting om weer te beginnen trainen na vier weken zonder fiets. Ik begon de fiets te missen. Ik betrapte mij erop dat ik tijdens onze vakantie in de Ardennen soms minutenlang naar de foto's van mijn nieuwe pistefiets zat te staren. Zo 'n nieuw speeltje geeft extra moral."

De West-Vlaming heeft vier weken lang de fiets niet aangeraakt, maar er kwam slechts 1 kilo bij. "Ik ga de komende weken nog wel wat verzwaren door te fitnessen, maar ik zit perfect op schema", citeert HNB de hardrijder. 

Kopman

In 2019 hoopt hij een Monument binnen te halen. Dat is Dwars door Vlaanderen, de koers die Lampaert 2x won, zeker nog niet. "Vorig jaar reed ik een goed seizoen, maar stond ik in de pikorde nog onder Terpstra, Stybar en Gilbert. Nu Niki naar een andere ploeg trekt, kom ik in principe op gelijke hoogte met Stybi en Phil."

"Ik word nu een van de kopmannen, op voorwaarde dat de conditie goed genoeg is. Ik ga er alles aan doen om volgend jaar een tweede kunstwerk van Vanderplancke op mijn tafel te kunnen zetten", besluit de Belgische kampioen. 

Reacties 9 reacties

Tags : Yves Lampaert

Gerelateerd nieuws