Wielrennen

Opnieuw een stap dichter bij zijn droom: Andrea Tafi heeft nu ook een ploeg gevonden om Parijs-Roubaix in 2019 te rijden

Opnieuw een stap dichter bij zijn droom: Andrea Tafi heeft nu ook een ploeg gevonden om Parijs-Roubaix in 2019 te rijden

In 1999 won Andrea Tafi met Parijs-Roubaix de mooiste wedstrijd uit zijn wielercarrière. Maar Tafi is een man met een droom: volgend seizoen wil hij, 20 jaar na zijn grootste triomf, opnieuw meedoen in de 'Hel van het Noorden'. En de Italiaan zou opnieuw een stap dichter staan bij een deelname.

Sommigen verklaren Andrea Tafi gek met zijn absurde idee om volgend seizoen deel te nemen aan Parijs-Roubaix. Maar zelf staat de Italiaan nog steeds achter zijn missie. En het plan zou al in een verdere fase zitten omdat Tafi naar eigen zeggen een ploeg beet heeft. Voor de duidelijkheid: niet Deceuninck-Quick.Step, de ploeg van Patrick Lefevere.

"Ik heb met Patrick gesproken. Hij heeft gezegd: 'Andrea, ik heb een heel goede ploeg. Ik vind het mooi wat je mij voorstelt. Maar ik kan jou onmogelijk een plaats geven. Want elke renner die in Parijs-Roubaix start, wil die koers winnen.'", citeert HLN Tafi. "Dat begrijp ik, natuurlijk. Gelukkig, ik heb een andere grote ploeg gevonden. Ik kan helaas niet zeggen welke. Nog niet."

"Iedereen zegt dat ik gek ben" - Andrea TafiDeel deze quote:

Maar het blijft gekkenwerk wat Tafi van plan is. "Iedereen zegt dat ik gek ben. Ik vind dat niet. Ik volg mijn hart. Ik weet hoe moeilijk het wordt. Maar ik wil ook zien waar mijn limieten liggen. Mij ga je niet horen zeggen dat ik zoveelste of zoveelste zal eindigen. Ik ben niet hypocriet."

"Ik ga trainen en zien waar ik uitkom. De komende maanden zullen erg zwaar worden. Maar ik wil dit absoluut doen. Het is iets wat nog niemand in de geschiedenis van het wielrennen ooit heeft gedaan", besluit de ex-winnaar van de Helleklassieker. 

Reacties 25 reacties

Gerelateerd nieuws