Wielrennen

UCI is volgens antidopingbeleid Vlaanderen de schuldige van dopingcontrole bij Serry tijdens Gala van Flandrien

UCI is volgens antidopingbeleid Vlaanderen de schuldige van dopingcontrole bij Serry tijdens Gala van Flandrien

NADO Vlaanderen, dat het dopingbeleid in Vlaanderen coördineert, heeft in een persbericht verklaard dat het niets te maken heeft met de dopingcontrole van Pieter Serry tijdens het Gala van de Flandrien.

Volgens NADO werd de dopingcontrole uitgevoerd door het CADF, de antidopingorganisatie van de Internationale Wielerunie (UCI). "De controleurs op de dopingcontrole tijdens het Gala van de Flandrien  handelden in opdracht van het CADF en zijn op geen enkele manier verbonden met NADO Vlaanderen", maakt het een duidelijk statement.

Vlaamse antidopingbeleid niet relevant

"Deze controle berust dus op factoren waar NADO Vlaanderen helemaal geen vat op heeft, namelijk de aanwezigheid van de renner op een locatie in Vlaanderen, overeenkomstig de gegevens van zijn whereabouts en de onafhankelijke controlebevoegdheid van zijn internationale sportfederatie. Elke verwijzing naar het Vlaams antidopingbeleid is in dit geval dus niet relevant."     

De UCI, en meer bepaald dus de Cycling Anti-Doping Foundation, is de grote schuldige in dit verhaal. "Als er in de berichtgeving of op sociale media al dan niet spreekwoordelijk zou gewezen zijn op de aanwezigheid van het dopingbusje dat buiten het Kursaal geparkeerd stond, dan was dat in elk geval niet de in het sportmilieu gekende dopingbus van NADO Vlaanderen."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.