Wielrennen

Vincenzo Nibali ziet overgang naar Team Sky wel zitten, maar dan wel onder één voorwaarde

Vincenzo Nibali ziet overgang naar Team Sky wel zitten, maar dan wel onder één voorwaarde

Vincenzo Nibali is volgend seizoen einde contract bij Bahrain Merida. Los van een eventuele nieuwe verbintenis bij de ploeg uit het Midden-Oosten kan 'de Haai van Messina' ook rekenen op de interesse van Team Sky.

De interesse van Team Sky in de Italiaanse ronderenner is niet nieuw. Ook enkele jaren geleden werd er gesproken over een mogelijke transfer van de Tour-winnaar van 2014, overigens de enige renner in 7 jaar die niet bij Team Sky reed toen hij de Tour won. 

En de liefde lijkt van twee kanten te komen. "Ik zal zeker spreken met Team Sky", bevestigt Nibali bij Cycling Weekly. "In het verleden zijn we nooit tot een deal gekomen, maar Sky is één van de beste ploegen ter wereld. Volgend seizoen zullen we bekijken of een toekomst tot de mogelijkheden behoort."

Kopman

Al stelt de Italiaan wel één cruciale voorwaarde aan de ploeg van Dave Brailsford. Hij wil kopman zijn. "Ik zie mezelf nog steeds als kopman", vervolgt Nibali. "Als een ploeg mij aantrekt, dan is het om te winnen. Maar enkele jaren geleden heb ik ook al getoond dat ik ploegmaats kan helpen. Zoals Ivan Basso in de Giro, bijvoorbeeld."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.