Ploeg van Ben Hermans haalt Tom Van Asbroek uit het slop: "Het beste procontinentale team worden"

Ploeg van Ben Hermans haalt Tom Van Asbroek uit het slop: "Het beste procontinentale team worden"
Foto: © photonews

Het wielrennen is soms een harde wereld. Zo gaat niet iedereen even netjes bij het afhandelen van een al dan niet contractverlenging. Tom Van Asbroeck mocht het aan de lijve ondervinden. Eind september werd de Belg plots afgedankt bij Education First. Gelukkig vond hij elders nog onderdak.

Op 28 september kreeg Van Asbroeck een kort zakelijk mailtje van Jonathan Vaughters waarin die meedeelde dat er geen plaats meer was voor hem bij Education First. Het was zo toch even paniek bij de renner die voordien voor TopSport Vlaanderen, LottoNL en Cannondale reed.

De Israel Cycling Academy, waar  onder meer Ben Hermans dit jaar mooie dingen liet zien, bood een uitweg en gaf Van Asbroeck een contract voor twee jaar. Het hoeft geen betoog dat onze landgenoot bijzonder blij is dat hij nog een ploeg heeft gevonden.

Ik wil het competitiebeest in mij herontdekken

"Ik wil het competitiebeest in mij herontdekken", zegt de renner in Het Nieuwsblad. "De uitdaging is heel simpel: punten scoren zodat we het beste professioneel continentale team worden met het oog op de hervormingen rond de WorldTour van 2020. In vergelijking met vier jaar geleden, toen ik de Europe Tour won, ben ik sterker geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties