Zdenek Stybar: "Ga nog niet zeggen welke crossen me eventueel zullen zien"

Redactie
| 5 reacties
Zdenek Stybar: "Ga nog niet zeggen welke crossen me eventueel zullen zien"
Foto: © photonews

Zdenek Stybar bereidt zich in alle rust op Mallorca voor op het nieuwe wielerseizoen. Zijn laatste grote zege dateert van 2015 met de Strade Bianche, maar daar wil de Tsjech volgend seizoen verandering in brengen.

Stybar was in 2018 wel op de afspraak, maar kon geen grote klassieker winnen. "En toch was het voorbije jaar niet slecht, maar inderdaad, de grote zege ontbrak", vertelt hij tegenover Het Nieuwsblad. "In de topklassiekers eindigde ik nochtans elke keer weer binnen de eerste tien."

Crossen

Volgend seizoen worden de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn grootste doelen. In de tussentijd en de winterstop van de wegrenners wordt er gecrost. Dankzij de stages met zijn ploeg is er voor de voormalige wereldkampioen veldrijden nog weinig ruimte om een cross te rijden. Al heeft de Tsjech er wel zin in. 

"Het wordt in de agenda moeilijk, temeer omdat ik de kerstperiode, waarin ik het meeste tijd heb, altijd met mijn familie wil doorbrengen in Tsjechië", zegt Stybi. "Toch blijft die goesting om te crossen. Ik ben ermee bezig, maar ga nog niet zeggen welke crossen me eventueel zullen zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties