Advocaat van Wout Van Aert is zeker van zijn stuk: 'Wout rijdt in 2019 de voorjaarsklassiekers'

Redactie
| 7 reacties
Advocaat van Wout Van Aert is zeker van zijn stuk: 'Wout rijdt in 2019 de voorjaarsklassiekers'
Foto: © photonews

Krijgen we Wout Van Aert volgend seizoen op de weg te zien? Zekerheid is er nog steeds niet, al laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge er geen twijfel over bestaan. "Wout mag niet belet worden om zijn werk te doen", klinkt het bij zijn raadsman.

Walter Van Steenbrugge maakt zich weinig zorgen of de zaak van de wereldkampioen veldrijden tegen zijn ex-werkgever Sniper Cycling. "Het is zo dat we aan de Internationale Wielerunie UCI toelating hebben gevraagd om Van Aert te laten deelnemen aan het wegseizoen", vertelt hij bij Sporza. "Dat hebben we ook gedaan voor het veldritseizoen."

"De redenen waarom we van oordeel zijn dat we naar een nieuwe ploeg moeten kunnen overstappen, hebben we omstandig uiteengezet in een verzoekschrift aan de UCI. Ik neem dan ook aan dat dat geen problemen kan opleveren. Bij een transfer van een wielrenner heeft men het akkoord nodig van de oude ploeg, de nieuwe ploeg en de renner zelf."

'Dringende reden'

"Sniper Cycling heeft duidelijk gemaakt dat het daar niet wil aan meewerken omdat het de dringende redenen betwist", vervolgt de advocaat. "We hebben dat voorgelegd aan de UCI en ik neem aan dat die mensen ons opnieuw groen licht zullen geven. Net als ze gedaan hebben bij onze vraag om het veldritseizoen te mogen rijden. Ik verwacht daar nog deze maand een antwoord op. Er is uiteraard nog tijd, want het wegseizoen begint pas in januari."

Volgens Van Steenbrugge zal de UCI de aanvraag niet kunnen weigeren. "Er zouden geen problemen mogen zijn. Van Aert heeft heel terecht die dringende redenen ingeroepen. Er was geen mogelijkheid meer om op een normale manier vertrouwensvol te werken met die ploeg. Geen enkele werknemer of arbeider zou met die werkgever nog willen samenwerken in die omstandigheden."

Dat zou er dus voor moeten zorgen dat Van Aert in januari al voor een nieuwe ploeg mag uitkomen. "Van Aert is dus niet meer gebonden aan die vroegere arbeidsovereenkomst. Op basis daarvan mag Van Aert niet belet worden om zijn werk te doen. Vandaar dat wij denken dat de UCI ermee zal instemmen", besluit Van Steenbrugge. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties