Van der Sande keert terug in het Kuipke: "Als je Iljo hier ziet rondrijden, weet je dat hij de favoriet is"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van der Sande keert terug in het Kuipke: "Als je Iljo hier ziet rondrijden, weet je dat hij de favoriet is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na enkele jaren afwezigheid staat ook Tosh Van der Sande opnieuw aan de start in de Gentse Zesdaagse. Samen met ploegmakker Jasper De Buyst moet hij de kleuren van Lotto verdedigen.

"Het is vooral warm", lachte Tosh Van der Sande tussen twee proeven door in een gesprek met Wielerkrant.be. "Neen, het voelt wel goed aan, hoor, ik voel dat ik toch de forcing kan voeren hier." Hij heeft met Jasper De Buyst een ervaren rot mee. De Buyst reed al elf Zesdaagses, Van der Sande vier.

"We hebben veel getraind, maar het is uiteraard altijd wat zoeken in het begin", ging hij verder. "We hebben wel veel getraind de laatste weken, maar op zo'n kleine piste is het allemaal anders." Over zijn favorieten hoeft hij niet al te lang na te denken. "Als je Keisse ziet rondrijden hier, is hij de grote favoriet samen met Viviani. Ook De Ketele en Ghys zie ik als concurrenten."

Top-vijf

En waar plaatst hij zichzelf? "Ik denk dat we voor top-vijf moeten kunnen gaan. De jachten (ploegkoersen, nvdr.) komen eraan en die zijn iets langer, dat ligt ons wellicht beter", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties