"Ik wil in Japan mijn olympische carrière afsluiten met goud op de ploegkoers"

Redactie
| 0 reacties
"Ik wil in Japan mijn olympische carrière afsluiten met goud op de ploegkoers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jolien D'hoore verdedigt vanaf januari 2019 de kleuren van haar nieuwe werkgever Boels-Dolmans. Maar dat doet niets af aan haar ambitie voor de Spelen van 2020 in Tokio. De Oost-Vlaamse wil vol voor goud gaan op de ploegkoers.

2020 wordt dus het grote doel voor D'hoore, maar ook in 2019 wil ze scoren. "Ik wil op het WK in het Poolse Pruszkow graag minstens het podium halen op de ploegkoers", vertelt ze tegenover Belga. "De wereldtitel opnieuw halen moet eigenlijk het doel zijn, maar we zullen zien. Mijn partner, Lotte Kopecky, is ook opnieuw klaar. Ze heeft een pechjaar met veel blessures achter de rug, maar is opnieuw in orde."

Daarna staat alles in het teken van Japan. "Vervolgens begint de weg naar Tokio. Het worden hoogstwaarschijnlijk mijn laatste Spelen. Ik zal er 30 jaar zijn en zie mijzelf eigenlijk niet tot mijn 34e en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs doorgaan. Ik wil in Japan mijn olympische carrière afsluiten met goud op de ploegkoers. België is een land met traditie in de ploegkoers en dat wil ik verderzetten."

Boels-Dolmans

Vanaf januari komt D'hoore dus uit voor Boels-Dolmans "Het beste team ter wereld", is ze duidelijk. "Ze laten mij bovendien mijn zin doen op de piste. Ze begrijpen dat ik alles op Tokio zet. Tussendoor hoop ik ook nog een klassieker te winnen in het voorjaar. De Ronde van Vlaanderen is geen obsessie. Dat is een moeilijke wedstrijd voor mij, iets te zwaar eigenlijk."

"Ik mik eerder op de Driedaagse De Panne, Gent-Wevelgem en Nokere Koerse. Ik zal ook geen uitgesproken kopman zijn binnen het team, maar ik verwacht in eigen land wel mijn eigen kans te kunnen gaan", besluit D'hoore. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties