Na brons op WK zijn ambities voor 2019 onveranderd: "Lotto Soudal zal mij niet snel als knecht inschakelen"

Redactie
| 0 reacties
Na brons op WK zijn ambities voor 2019 onveranderd: "Lotto Soudal zal mij niet snel als knecht inschakelen"
Foto: © photonews

Op de jaarlijkse BOIC-stage in Lanzarote tekende ook Victor Campenaerts present. De hardrijder van Lotto Soudal droomt luidop van een aanval op het werelduurrecord. En daar is hij zijn team erg dankbaar voor.

Al is het nog niet zeker wanneer die aanval eventueel doorgaat. "Ten eerste wil ik even zeggen dat mijn werelduurrecordpoging nog niet voor de volle honderd procent vastligt", klinkt het bij Belga. "De stage in Namibië komt er op eigen initiatief. Nadien hoop ik half april naar Mexico te trekken om een poging te wagen het record van Bradley Wiggins te breken. Dat is echter nog niet concreet."

"Lotto Soudal steunt mij in mijn plannen. Ze hebben mij vorig jaar ook specifiek aangetrokken als tijdritspecialist. Ze geloven in mij en zullen mij niet snel als knecht inschakelen."

Brons op WK

Campenaerts pakte eind september nog brons op het WK. "Ik zet die bronzen medaille boven mijn twee Europese titels. Truien zijn belangrijk in het wielrennen en ik geniet ook van die Europese kampioenentrui, maar een WK-medaille staat daar nog boven."

Maar ook op de weg is de tijdrijder nog ambitieus. "Een tijdrit winnen op WorldTour-niveau is net als vorig seizoen een groot doel. Dat is mij op dit moment nog niet gelukt. Dat is nog een gemis op mijn palmares. Verder wil ik ook mijn kans gaan in ontsnappingen in ritten in lijn. Ik heb in de voorbije Vuelta bewezen mee te kunnen doen voor ritzeges. Dat moet ook volgend jaar lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties