De tegenvallende transfers uit 2018: van zwaar teleurstellende Kittel tot Belgische ontgoocheling

De tegenvallende transfers uit 2018: van zwaar teleurstellende Kittel tot Belgische ontgoocheling
Foto: © photonews

Het zijn niet alleen maar knalprestaties die we dit jaar op de weg te zien kregen. Er zitten ook heel wat renners in het peloton die de verwachtingen niet konden waarmaken.

Niemand die in die categorie zo erg naar voren komt dan Marcel Kittel. De Duitser vond bij Katusha niet dezelfde sprinttrein dan bij Quick-Step en de resultaten bleven uit. Op een bepaald moment kreeg hij zelfs problemen met zijn gewicht en daalde de motivatie. 

Kittel haalde zelf ook aan dat hij met fysieke problemen kampte, maar in elk geval diende hij zich genoodzaakt om zijn seizoen vroegtijdig en onsuccesvol te beëindigen. Ondanks zijn rampseizoen zullen er toch weinigen hem al definitief afschrijven.

ARU ZAKT DOOR DE MAND

Fabio Aru is ook iemand die op zoek is naar zijn beste vorm. De overstap naar UAE werd geen succes. De Italiaan sloeg de Ronde van Frankrijk over om het tweede deel van het jaar voor te bereiden, maar ook in de Vuelta zakte Aru door de mand.

Dat met Warren Barguil er nog een klimmer het lastig zou krijgen, was te voorspellen. Niet onlogisch als je van Sunweb naar Fortuneo gaat. Maar Barguil was het voorbije jaar ook constant naar zichzelf op zoek en reed geen enkele overwinning bij mekaar.

THUISKOMST IN MINEUR

Nog zo iemand van wie we meer verwachtten in de grote ronden: Luis Meintjes. Zijn transfer naar Dimension Data moest een soort thuiskomst worden, maar op sportief vlak boterde het niet. In de Giro kwam het tot een opgave en in de Vuelta speelde Meintjes ook geen enkele rol van betekenis.

Helaas ook een Belg in dit rijtje met Edward Theuns. Onze landgenoot tekende voor twee jaar bij Sunweb, maar intussen hebben beide partijen hun overeenkomst al in onderling overleg verbroken. De manier van werken van de ploeg pate blijkbaar niet bij Theuns, die terug op weg is naar ex-ploeg Trek-Segafredo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties