Plekjes voor de Spelen van 2020 worden duur bij België: "Ik heb mijn imago wat tegen"

Redactie
| 0 reacties
Plekjes voor de Spelen van 2020 worden duur bij België: "Ik heb mijn imago wat tegen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Indien België zich plaatst voor de ploegenachtervolging op de Spelen van 2020, dan worden de plekjes ongetwijfeld erg duur. Robbe Ghys en 'good old' Kenny De Ketele lijken zekerheden, maar voor de overige 2 plekjes zijn er heel wat kandidaten.

Robbe Ghys en Kenny De Ketele werden dit jaar al Europees kampioen ploegkoers. De Ketele deed het dus zonder zijn maatje Moreno De Pauw en uitte toch ook wat kritiek aan het adres van de jongere De Pauw. 

"Dat heeft me geraakt", bekent De Pauw in HLN. "Ik heb mijn imago wat tegen: iedereen vindt me goedlachs en sympathiek, maar dat kan ook als nonchalant geïnterpreteerd worden."

Concurrentie en vrienden

Bovendien is het een kleine wereld op de piste. In de wintermaanden zien de concurrenten, vaak vrienden, elkaar bijna dagelijks op de verschillende wedstrijden. "Het is een harde wereld", zegt De Ketele. "Het is leuk als je kan samenwerken met mensen die je graag rond je hebt, maar op het einde blijft het wel topsport."

"Wij zijn geen vriendenkring, het gaat erom wie het best presteert. De uiteindelijke beslissing ligt bij de bondscoach, maar baanwielrennen is heel meetbaar. Op elke training worden tijden opgenomen. Iedereen ziet ook wie gedreven is en wie extra inspanningen doet", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties