UCI bevestigt nieuwe maatregelen en dat is goed nieuws voor dames en jeugd

UCI bevestigt nieuwe maatregelen en dat is goed nieuws voor dames en jeugd
Foto: © photonews

Als het van de UCI afhangt, zal het er de volgende jaren in het wielrennen toch heel anders aantoe gaan. Het bevestigt een aantal eerdere voorstellen en denkt ook nog na over manieren om het dameswielrennen en de jeugdcategorieën te ondersteunen.

Zoals bekend komt er een systeem van promotie en degradatie in de World Tour. De komende drie jaren zullen er achttien ploegen deel uitmaken van de WorldTour, gebaseerd op hun ranking van de voorbije drie seizoenen. Degradaten ontvangen mogelijk een financiële compensatie.

Vanaf 2020 zal de UCI de Pro Classic Series invoeren. UCI-voorzitter David Lappartient heeft in een brief hierover uitleg gegeven aan de teams, renners en organisatoren. Zo zullen er een reeks wedstrijden uit de World Tour gebundeld worden en het is ook de bedoeling dat er nog nieuwe koersen bij komen. De UCI hoopt zo op een nieuw verdienmodel.

OPLEIDINGSVERGOEDING

Voorts overweegt het ook de invoering van een salarisplafond. Men denkt er ook over na om WorldTour-ploegen te verplichten een damesploeg of opleidingsploeg financieel te ondersteunen. Een andere piste is om een soort opleidingsvergoeding te voorzien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties