Wiggins neemt geen blad voor de mond in nieuw boek: "Als je hem zou betrappen met je eigen vrouw, zou hij je laten geloven dat het jouw idee was"

Redactie
| 8 reacties
Wiggins neemt geen blad voor de mond in nieuw boek: "Als je hem zou betrappen met je eigen vrouw, zou hij je laten geloven dat het jouw idee was"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In zijn nieuwe boek 'Icons' moeten heel wat ex-ploegmaats, renners of teammanagers het ontgelden bij Bradley Wiggins. Zo heeft hij het onder meer over Mark Cavendish, Chris Froome en Sir Dave Brailsford, de huidige teammanager van Sky.

Cavendish is nochtans zijn maatje met wie hij vaak op de baan reed. "Het wringt altijd een beetje tussen ons", citeert HLN de ex-Tourwinnaar", omdat ik hem zeg hoe het is. Ik lik zijn kont niet, in tegenstelling tot vele anderen."

Na de zege van 'Cav' en 'Wiggo' in de Zesdaagse van Gent van 2016 spraken beide renners anderhalf jaar niet met elkaar. "Cavendish draagt een uurwerk van 300.000 pond en hij rijdt voor een ploeg die elke dag 10 fietsen schenkt aan Afrika. Ik zei hem: 'Waarom verkoop je niet gewoon je uurwerk, dan kan je heel Afrika kopen.'"

Froome en Brailsford

In zijn boek is er ook een passage over zijn ex-ploegmaat Chris Froome. Toen Wiggins de Tour won in 2012, was Froome er niet mee opgezet dat hij in dienst moest rijden van Wiggins. "We moeten elkaar niet. En dan? Hij haat me, maar hij is een geweldige atleet en hij zal herinnerd worden als een van de groten in deze sport."

En ook Brailsford moet het ontgelden. "Hij is als een herboren Messias. Ik kan niet over hem spreken zonder dat ik begin te vloeken. Als je hem zou betrappen met je eigen vrouw in je bed, zou hij je laten geloven dat het jouw idee was", klinkt het hard. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties