Verrassende aanwinst Lotto-Soudal: "Dacht niet dat ik op mijn leeftijd die kans nog zou krijgen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Verrassende aanwinst Lotto-Soudal: "Dacht niet dat ik op mijn leeftijd die kans nog zou krijgen"
Foto: © photonews

Lotto-Soudal Ladies heeft de nieuwste aanwinst voorgesteld. Marie Dessart is een buitenbeentje, ze werd vorig seizoen wereldkampioen Gran Fondo en versierde zo op haar 37ste nog een kans bij een topteam.

“Het is dankzij Ludivine Henrion dat ik bij Lotto Soudal ben terechtgekomen. Ludivine heeft ons in contact gebracht. Dit is een prachtige kans die ik nog krijg op mijn leeftijd; werkelijk een droom die uitkomt", aldus de Waalse in een reactie bij haar nieuwe ploeg. De voorbije twee à drie jaar zette ik mooie resultaten neer in amateurwedstrijden, maar ik dacht dat het te laat was om ooit nog voor een eliteteam op de weg te rijden."

Die kans kwam er toch. "Onverwachts is dit nu toch aan de orde. Ik kijk ernaar uit om me te meten met de dames op de weg en te ontdekken wat ik waard ben. Feit is dat de concurrentie groot is." Ze wordt een pion voor de bergen en de heuvels.

Ik ben gek van de bergen

-Marie Dessart

“Ik ben gek van de bergen en daarom spreken Gran Fondo’s mij zo aan. Ik houd van de inspanning op een lange beklimming en ik heb er ook het lichaam voor. Bovendien rijd je telkens in een mooi landschap. De bergen zijn mijn favoriete omgeving om te koersen en te trainen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties