Wacht er Wout van Aert nog monsterboete indien hij rechtszaak niet wint?

Wacht er Wout van Aert nog monsterboete indien hij rechtszaak niet wint?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert mag voorlopig op zoek naar een andere ploeg, maar hij heeft zijn schaapjes nog lang niet helemaal op het droge. Als het voor de rechtbank alsnog misloopt, kunnen de gevolgen groot zijn.

Van Aert heeft er alle belang bij om zijn rechtszaak tegen Sniper Cycling te winnen. Gebeurt dat niet, dan moet hij sowieso een schadevergoeding ophoesten. Die zou om en bij de 500 000 euro bedragen. Daar stopt het niet. De UCI zal hem in dat geval ook een boete opleggen van iets meer dan 40 000 euro.

In het meest extreme geval kan het zelfs zijn dat Wout van Aert bij een voor hem negatieve uitspraak van de rechtbank tegen een schorsing aankijkt, maar zo'n vaart zal het meer dan waarschijnlijk niet lopen. Al is het wel zo dat eventuele sancties niet alleen aan hemzelf, maar ook aan zijn nieuwe ploeg en zijn manager opgelegd kunnen worden.

GESPREKKEN OPSTARTEN

Voor die drie betrokken partijen is het bereiken van een akkoord onder voorbehoud dus niet zonder risico. Toch is de verwachting dat eerstdaags de gesprekken met Jumbo zullen opgestart worden om van Aert daar in 2019 al onder te brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties