André Cardoso geeft de strijd nog niet op: "UCI wil hier een precedent van maken"

André Cardoso geeft de strijd nog niet op: "UCI wil hier een precedent van maken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Cardoso, de voormalige knecht van Alberto Contador, beleeft zware tijden. De carrière van de Portugees is in gevaar nu hij positief getest heeft op epo. Al betwist de renner deze test en haalt de UCI volgens hem alles uit de kast om hem toch te schorsen.

Cardoso werd onlangs voor vier jaar geschorst. "Ik doe mijn best om mijn woede in te houden. Ik ben ontgoocheld over de bevestiging van mijn straf", laat de renner van Trek-Segafredo weten via Facebook. "De UCI wil hier een precedent van maken en atleten met een positieve A-staal definitief straffen."

ATYPISCHE B-STAAL

Het is zo dat bij een positieve epotest niet alle waarden even duidelijk zijn. Het B-staal van Cardoso werd door het lab omschreven als 'atypisch'. "De UCI heeft zelf één van de grootste advocatenkantoren uit Zwitserland en gespecialiseerde dokters ingehuurd. Waarom zouden ze dat doen als deze zaak toch zo duidelijk is?"

De Portugese sportman geeft zelf aan volledig meegewerkt te hebben toen de controleurs voor zijn deur stonden. "Ik heb open gedaan terwijl ik wist wie er was. Als ik bezig was met iets dat niet mocht, had ik ook binnen kunnen blijven. Ik weet dat dit mijn onschuld niet bewijst, maar het toont aan hoe betrokken ik steeds ben geweest in de strijd tegen doping."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties