"Ik denk dat de koersfiets er redelijk snel zal aankomen voor Stig Broeckx. Hij is en blijft een topsporter"

Redactie
| 21 reacties
"Ik denk dat de koersfiets er redelijk snel zal aankomen voor Stig Broeckx. Hij is en blijft een topsporter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iljo Keisse mocht opnieuw vieren in de Zesdaagse van Gent, terwijl Mathieu van der Poel opnieuw demonstreerde in Hamme. Maar hét wielernieuws kwam zondag van Stig Broeckx, die een tochtje van 40 kilometer op de mountainbike maakte.

Paul Van Den Bosch, ex-coach van Sven Nys, houdt de situatie van Broeckx nauwlettend in de gaten. "Stig maakt gigantische sprongen", zegt hij bij Sporza. "Hij zit nu op een niveau waarvan niemand in de medische wereld dacht dat hij er zou geraken."

"Eerder dit jaar reed hij al met een soort ligfiets en een driewieler.  Voor de mensen die hem van kortbij volgen was het een mirakel toen hij voor het eerst met een vrouwenfiets reed. En nu dus op de mountainbike. Daar is hij zo gelukkig mee dat hij het openbaar maakt", aldus Van Den Bosch. 

Vanmorgen zei Broeckx nog in een interview met StuBru dat hij nog steeds liefde voor de koers heeft. "Hij draagt het wielrennen nog altijd in zijn hart. Hij weet wat er gebeurd is, maar dat heeft hem niet doen afkeren van de koers. Integendeel. Hij houdt van het wielrennen, de fiets en zijn ploeg."

Ook van zijn vriendin krijgt Broeckx veel steun. "De vriendin van Stig is fantastisch. Hoe zij ermee omgaat is bewonderenswaardig. Ook de ouders zijn altijd blijven geloven in beterschap. Dat zijn mensen die de moed niet laten zakken. Als je omringd bent door mensen die mee positief denken, dan helpt je dat om stappen te blijven zetten.

Koersfiets

Bovendien hoopt de ex-renner van Lotto Soudal snel op de koersfiets te zitten. "Ik denk zelfs dat de koersfiets er redelijk snel zal aankomen. Maar er gaapt toch nog een gigantische kloof tussen ritjes maken van 40 kilometer en competitief fietsen zoals hij dat vroeger deed. Maar Stig is nog altijd een topsporter. Hij beseft dat trainen hem beter maakt. Dan komt de topsporter boven die grenzen wil verleggen en de focus houdt. Daarom staat hij waar hij nu staat", besluit Van Den Bosch. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties