Twee Belgische contractverlengingen bij Wanty-Groupe Gobert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Twee Belgische contractverlengingen bij Wanty-Groupe Gobert
Foto: © photonews

Wanty-Groupe Gobert heeft maandagnamiddag twee contractverlengingen bekendgemaakt. Onze landgenoten Pieter Vanspeybrouck en Jérôme Baugnies blijven hun huidige werkgever trouw.

Baugnies tekende voor één seizoen bij en begint aan zijn zesde seizoen bij de ploeg van Jean-François Bourlart. Dit seizoen won hij onder meer de GP Stad Zottegem en in Oetingen. "Ik hoop in 2019 mijn prestaties van afgelopen seizoen te evenaren", vertelt Baugnies bij zijn team. "Daarvoor zou ik meteen tekenen."

In 2017 kwam de Oost-Vlaming zwaar ten val in de GP Wallonië. "Ik heb mijn trainingen op de weg nog maar net hervat, aangezien ik een tweetal weken geleden nog op de operatietafel lag. De metalen vijzen na mijn valpartij in de GP Wallonie 2017 zaten er nog in. Die zijn nu verwijderd. Ik ben dus weer officieel een staalvrij man."

'Opnieuw in voorjaar schitteren'

En ook de 31-jarige Pieter Vanspeybrouck blijft waar hij is. De West-Vlaming tekende een seizoen langer bij dan Baugnies. "Het afgelopen seizoen was er een vol ups en downs", vertelt Vanspeybrouck. "Ik begon sterk, maar een aantal valpartijen gooiden roet in het eten. In Noorwegen brak ik mijn sleutelbeen. In het najaar ging het opnieuw beter, met opmerkelijke prestaties in de Ronde van Duitsland."

"Toch heb ik het gevoel dat ik mijn potentieel nog niet ten volle heb getoond bij Wanty-Groupe Gobert. Elke keer als ik echt op dreef kwam, kreeg ik te kampen met pech. Mijn ware kunnen tonen wordt dan ook mijn hoofddoel komend seizoen. Ik hoop opnieuw in het voorjaar te schitteren. Gent-Wevelgem is een wedstrijd die ik aanstip. Daar ligt een parcours op mijn maat uitgetekend", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties