Nieuwe aanwinst van LottoNL-Jumbo reist en kampeert een maand lang in 36 jaar oud Volkswagen-busje om klassiekers te verkennen

Redactie
| 1 reacties
Nieuwe aanwinst van LottoNL-Jumbo reist en kampeert een maand lang in 36 jaar oud Volkswagen-busje om klassiekers te verkennen
Foto: © photonews

Heel wat renners kiezen voor het warme zuiden om zich voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen. De Nederlander Taco van der Hoorn heeft een wel heel aparte voorbereiding. Hij is de komende weken op weg in een 36 jaar oud Volkswagen-busje.

Van der Hoorn kampeert in een blauw Volkswagen-busje van liefst 36 jaar oud. Daar slaapt hij en reist hij mee rond om de klassiekers te verkennen. Waarom toch? "Twee jaar geleden heb ik de klassiekers al eens gereden, maar ondertussen is er alweer een pak veranderd, zoals die finale van de Omloop", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik heb telkens ongeveer honderd kilometer gereden. Vooral met extra focus op de stroken voor de hellingen, die belangrijk zijn voor de positionering. Ik maak notities en die kan ik in de lente dan gebruiken", zegt de aanwinst van LottoNL-Jumbo. Van der Hoorn heeft wel een opvallende timing om de klassiekers te verkennen.

25 uur op de fiets

"Omdat ik daar nu de tijd voor heb. Tijdens het voorjaar ben je met andere trainingen bezig. Ik ga ook nog drie dagen naar Roubaix om de kasseistroken te verkennen en bandendruk te testen. In totaal heb ik afgelopen week zo'n 25 uur op de fiets gezeten. Best veel voor deze periode, maar zo voelt het helemaal niet. Ik heb mij enorm geamuseerd."

Absoluut nood aan

Van der Hoorn is ook een maand lang alleen op reis. "Ik had hier absoluut nood aan. En ik vind het wel lekker om alleen te zijn. Nu heb ik veel tijd om na te denken en alles een plaats te geven. Bovendien heb ik me nog niet alleen gevoeld. Vreemd genoeg ben ik iedere avond echt druk bezig geweest. Parcours opzoeken, dat in mijn fietscomputer zetten, slaapplekken opzoeken…"

"Ik heb nu ook tijd om ergens te stoppen en iets te bezoeken. Zo ben ik zondagavond nog naar de Last Post gaan kijken. Tijdens de koers rijden we hier gewoon voorbij, hé", besluit de Nederlander, die ook nog meegeeft dat hij doucht in sportclubs en hoopt dat het plaatselijke café in de buurt open is als hij naar de wc moet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties