Stuyven blikt terug: "Mezelf enorm veel druk opgelegd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Stuyven blikt terug: "Mezelf enorm veel druk opgelegd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven sloot 2018 af met drie overwinningen op de teller. Zo won hij de GP de Wallonie, de Grote Prijs Jef Scherens en een rit in de BinckBank Tour. Hij blikt terug op zijn koersjaar.

Dat doet hij aan de hand van zes momenten die zijn seizoen definieerden. "In de E3 Harelbeke (waar hij zesde werd), ben ik heel kalm gebleven. Dat heeft me in de rest van het voorjaar enorm geholpen. In Parijs-Roubaix werd ik vijfde, maar merkte ik vooral dat Sagan heel goed was. Ik kon er mee met de beste."

Ik kon niet rapper in die Tourrit

"Op het BK heb ik me weggestoken en heb ik gehoopt dat de koers in mijn voordeel zou uitdraaien. Dat gebeurde ook, maar toen ik weg was met Philippe Gilbert en Yves Lampaert wist ik dat de derde plaats het hoogst haalbare was. Veel mensen vragen of ik van die derde plaats in rit veertien van de Tour nog wakker lig, maar daar heb ik alles perfect gedaan. Ik kon niet rapper."

"De ontlading om te winnen kwam er in de BinckBank Tour. Vooral de manier waarop, het team had een plan en dat werd tot in de puntjes uitgevoerd." Ook zijn lokale koers, de GP Jef Scherens in Leuven, kwam aan bod. "Ik had mezelf heel wat druk opgelegd om daar te presteren."

Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties