Gaat Franse Tourhoop Romain Bardet voor primeur in 2019?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gaat Franse Tourhoop Romain Bardet voor primeur in 2019?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Romain Bardet is samen met Thibaut Pinot dé Franse hoop om Bernard Hinault op te volgen als laatste Franse winnaar van de Tour. Maar de kopman van AG2R-La Mondiale denkt volgend seizoen ook aan de Ronde van Italië.

Voor Bardet draaide de Tour van dit jaar op een teleurstelling uit. De man die in 2016 en 2017 op het podium eindigde, kwam dit seizoen niet verder dan een 6e plek. Maar het kan best zijn dat Bardet in 2019 de dubbel Giro-Tour aandurft. De Fransman kwam nog nooit aan de start van de Ronde van Italië. 

"Eind november staat het trainingskamp op het programma en dan zullen we een keuze maken", zegt Bardet in een gesprek met het Franse L'Equipe. "Ik wil sowieso een keer de Giro rijden. Maar ik rijd alleen de Tour als ik daar een rol van betekenis kan spelen. Anders blijf ik beter thuis."

Beter Tour dan Giro?

Nochtans is vooral de Tour volgend jaar op maat van de klimmers gemaakt. Tom Dumoulin twijfelde zo al of hij door het geringe aantal tijdritkilometers in de Tour wel aan de start verschijnt. "Er is minder ruimte voor de pure klimmers om aan te vallen", beseft Bardet. "Dat komt omdat knechten steeds een langer tempo kunnen aanhouden. Je hebt al drie bergritten nodig om echt het verschil te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties